Terug naar alle blogartikelen
BUMA schapengaas

Schapengaas: 3 dingen die u moet weten

20 jan. 2021

Met schapengaas is snel en eenvoudig een omheining te maken. Er is een groot online aanbod van gaas. Weet je wat de verschillen zijn tussen licht of zwaar gaas of wat de codering op een rol schapengaas betekent? In deze blog leggen we het een en ander uit over schapengaas.

De codering van schapengaas

BUMA codering schapengaas

Op elke rol schapengaas staat een codering, bijvoorbeeld 100/8/15. Dit vertelt u wat over de uitvoering van het gaas. Het eerste cijfer geeft de hoogte aan van het gaas. Het tweede getal geeft het aantal horizontale draden aan. Het derde getal is de afstand tussen de verticale draden. Er zijn inmiddels ook fabrikanten die de getallen in een ander volgorde op het label zetten. Denk er wel aan dat u aan de codering niet kunt zien wat de afstand tussen de horizontale draden is.

Licht of zwaar schapengaas

Het verschil tussen licht en zwaar schapengaas zit in de draaddikte. Hoe dikker de draad, hoe zwaarder en stugger het gaas. Licht of zwaar zegt dus niks over zinklaag. Voor een tijdelijke of kleine omheining wordt vaak voor licht schapengaas gekozen. Dit gaas is gemakkelijk te verwerken en eenvoudig weer op te rollen. Wanneer je grote stukken land wilt afzetten of een permanente omheining wilt maken is ons advies om te kiezen voor zwaar schapengaas. Dit gaas kan beter op spanning worden gezet en vervormt minder snel.

Ursusgaas of schapengaas

BUMA ursus knoop

Ursus® is een merknaam van Betafence. Deze merknaam wordt gebruikt voor al het gaas van Betafence met de specifieke Ursusknoop. Deze knoop zorgt voor een zeer sterke, stabiele verbinding tussen de horizontale en de verticale draden. De knoop laat daarbij ook ruimte voor krimp en rek van de horizontale draden. De Ursusknoop is een succes want inmiddels is de knoop in vele varianten op de markt gebracht door andere gaas fabrikanten. In de volksmond wordt dan ook vaak gesproken over ursusgaas terwijl “gewoon” geknoopt gaas wordt bedoeld.

Aan de slag

Aan de slag met schapengaas? Kijk voor een compleet aanbod van gaas, palen en krammen in onze webshop. Wil je eerst vrijblijvend advies? Neem dan contact met ons op.

Geschreven door Hielke Ouderkerken