Terug naar alle blogartikelen
BUMA 3 voordelen van bladvangers

3 voordelen van bladvangers

08 sep. 2021

Een bladvanger in de dakgoot en in de regenpijp is een eenvoudige, maar effectieve oplossing voor het voorkomen van verstoppingen in regenpijpen. Natuurlijk is het altijd belangrijk om de regengoten rond je huis of schuur met enige regelmaat schoon te maken. Want de bladvangers kunnen, wanneer ze zelf ook vol zitten, zelf ook voor verstoppingen zorgen. Hieronder in ieder geval 3 belangrijke voordelen van het gebruik van bladvangers.

Voordeel 1 Voorkomt verstoppingen

Bladeren, takjes en ander materiaal kan zich ophopen in de dakgoot. Bij een regenbui komt dit materiaal bij het afvoergat van de goot en kan het de afvoerpijp blokkeren. Dit kan leiden tot wateroverlast zoals overstromende dakgoten. Een bolrooster in de dakgoot voorkomt verstopping van de afvoer. Wanneer het niet mogelijk is om een bolrooster in de dakgoot te plaatsen is er ook de zogenaamde loofafscheider, een speciale bladvanger voor in de regenpijp.

Voordeel 2 Verbetert de waterafvoer

Een bladvanger verbetert de waterafvoer. Het regenwater kan zonder belemmering door de regenpijp stromen. Tijdens zware regenbuien kan de volledige capaciteit van de regenbuis worden gebruikt.

Voordeel 3 Simpel onderhoud

Bladvangers moeten wel regelmatig worden gecontroleerd. Vooral in de herfst kan de grote hoeveelheid bladeren er voor zorgen dat er alsnog verstoppingen ontstaan. Het onderhouden bestaat dan uit het reinigen van de bladvangers, maar dit kost weinig tijd en moeite. Zeker in vergelijking met het verwijderen van verstoppingen uit een regenpijp.

Conclusie

Een bladvanger in een regenpijp of dakgoot is een effectieve en eenvoudige manier om verstoppingen te voorkomen, de waterafvoer te verbeteren en weinig tijd en moeite kwijt te zijn met het onderhoud. Als je op zoek bent naar een voordelige manier om verstoppingen in regenpijpen te voorkomen, bestel dan hier je bladvangers.