Terug naar alle blogartikelen
BUMA graslandherstel muizenschade

Graslandherstel

01 mei. 2022

Graslandherstel is een betaalbaar weidemengsel voor het herstellen van schade in grasland percelen. Dit voordelige grasmengsel is geschikt voor herinzaai, maar ook doorzaaien van beschadigde percelen.

Beschadigde percelen

Lange, droge periodes en vraatschade door muizen kunnen hun sporen achterlaten in grasland. Gras heeft een groot herstelvermogen, maar onkruiden en grassen zoals ruwbeemd profiteren ook van de open ruimte. Tijdig actie ondernemen door middel van doorzaaien in het najaar of voorjaar kan verlies van ruwvoeropbrengst beperken. BUMA perceel muizenschade

Kenmerken

Graslandherstel is samengesteld om aan de volgende punten te voldoen.

  • Kwaliteit voor een scherpe prijs (actuele prijs)
  • Juiste verhouding tetraploïd en diploïd Engels raaigras
  • Hoge opbrengst

Graslandherstel is ook behandeld met de Headstart GOLD coating. Deze kiemversneller draagt bij aan een snelle vestiging.

Verhouding tetra – diploïd

Graslandherstel bestaat voor 70% uit tetraploïd Engels Raaigras en 30% diploïd Engels Raaigras. Tetraploïd gras kiemt sneller en vestigt zich agressiever tussen bestaand gras. In combinatie met de kiemversneller verbetert dit het resultaat van inzaaien en doorzaaien. Tetra’s wortelen ook dieper en hebben dus ook langer de beschikking over water, waardoor ze langer op smaak blijven.

Zaaiadvies

Wij adviseren om voor inzaaien 45 – 55 kg/ha te gebruiken. Voor doorzaaien kan 20 – 25 kg/ha worden gebruikt.

Waar te koop

Het Graslandherstel weidemengsel wordt exclusief voor BUMA handel gemaakt en is dus niet overal verkrijgbaar. Vraag uw loonwerker naar Graslandherstel of maak een account aan en bestel het zelf in de webshop van BUMA handel.