Terug naar alle blogartikelen
BUMA Pioneer mais

Pioneer acties

18 okt. 2022

Pioneer is sinds 2019 onderdeel van Corteva Agriscience. Dit bedrijf is ontstaan uit de fusie van Dow Agrosciences, Dupont Crop Protection en Pioneer. BUMA handel heeft zowel de maisrassen als de inkuilmiddelen van Pioneer in het pakket.

Pioneer maïszaden

Pioneer maïszaden zitten al jaren in de bekende oranje witte zak. Bekende rassen van deze veredelaar zijn onder anderen de P8075, P8333 en de P7948. Veel rassen zijn van het Dent type.

Pioneer maïszaad acties

Maistelers die voor 31 december 2022 hun maïsbestelling doen krijgen een korting van 7,- per eenheid. De P8057 is dit jaar niet in bigbags leverbaar. Een andere bekende maïs actie is de gratis vogelvraatbehandeling op de P8075 en de PR39F58. Wilt u gebruik maken van deze actie? Neem dan contact met ons op.

Pioneer maïszaad behandelingen

De maïsrassen zijn standaard behandeld tegen bodemschimmels met Redigo M. Bird Repellent (Korit) is een effectief middel tegen vogelvraat. Voor bescherming tegen ritnaalden wordt de Bird Repellent uitgebreid met een Force ontsmetting. De maïsrassen zijn ook behandeld met LumiBio Kelta, een groeistimulator.

Bekijk “de 5 meest voorkomende behandelingen op maïszaad” voor meer uitleg over deze behandelingen.

Pioneer inkuilmiddelen

Op Pioneer silage inoculanten die voor 15 mei 2023 worden gekocht is een voorseizoen korting van 4,- per 50 ton pot van toepassing. Op het granulaat en de 250 ton pot zijn andere kortingen van toepassing. Tussen 1 augustus en 15 september 2023 wordt deze actie nog eens herhaald.

Doseerapparaten

 BUMA Appli Pro EZ

Voor het juist verdelen van de Pioneer toevoegmiddelen zijn er de Appli Pro doseerapparaten. Deze zijn alleen geschikt voor de verdeling van dit specifieke inkuilmiddel.

De Appli Pro EZ is geschikt voor de opraapwagen en hakselaar. Dit doseerapparaat kunt u in bruikleen krijgen wanneer u minimaal 25 potten (á 50 ton) toevoegmiddel afneemt. De Appli Pro SLV is geschikt voor de hakselaar. Dit doseerapparaat kunt u in bruikleen krijgen wanneer u minimaal 40 potten (á 50 ton) toevoegmiddel afneemt.