Terug naar alle blogartikelen
BUMA land bevloeiien met BK slang

Land bevloeien met water

Land bevloeien met water

19 jun. 2023

We weten ondertussen wat de gevolgen van een droge zomer voor grasland kunnen zijn. Wanneer er geen beregeningshaspel is kan het land ook bevloeid worden met een bemalingspomp. Met deze pompen kan in korte tijd, met bevloeiingsslangen, veel water over het perceel worden gepompt.

Bevloeiingsslangen

Er zijn 3 verschillende typen slangen op de markt. Bij het gebruik van deze slangen moet er wel op de volgende punten worden gelet:

  • Zet de pomp pas aan als de slangen helemaal zijn uitgerold
  • Door de grote diameter zijn de slangen alleen liggend te gebruiken
  • Omhoog pompen van water over een talud met deze slangen is niet mogelijk

De worteldoek slang

Dit type slang bestaat uit aan elkaar gestikt geotextiel of anti worteldoek. Dit doek bestaat uit geweven platte draden waar kleine ruimtes tussen zitten. Het water dat door de slang gaat wordt door de druk ook door deze kleine ruimtes geperst waardoor de slang “zweet”. Wanneer dit niet voldoende is kunnen er eenvoudig zelf gaten in worden gemaakt. De worteldoekslang kan over zijn volledige lengte een stuk van het land onder water zetten. In de praktijk lukt dit niet altijd. De slang verliest in het eerste stuk vaak al teveel water en druk.BUMA land bevloeiien met geotextiel slang

De BK slang

De BK slang bestaat uit aan elkaar genaaid gewapend PE zeil. Dit zeil is vrijwel hetzelfde materiaal als het bouwkleed dat wordt gebruikt voor het afdekken van zand of hout. De BK slang is standaard dicht, maar er zijn eenvoudig gaten in te maken . De slang is lichter en voordeliger dan de bisonyl bevloeiingsslang.

De bisonyl slang

Deze slang bestaat uit aan elkaar gelast bisonyl zeil. Dit materiaal wordt ook gebruikt voor de zijkant van vrachtwagen trailers. De bisonyl slang is de meest degelijke slang die er is.

product image

Worteldoekslang

product image

BK slang

product image

Bisonyl slang

Vastmaken van de slang

Bemalingspompen hebben vaak een uitloop van 315 mm of 400 mm. Je schuift de slang eerst circa een meter om de uitloop. Daarna kun je hem vastzetten met een grote klemband of een spanband.

Verplaatsen van de slang

Alle slangen zijn tot een lengte van 100 meter redelijk met de hand te verplaatsen. We kunnen ook bevloeiingsslangen laten maken die langer zijn, maar deze lengten zijn door het gewicht niet meer zonder machines te verplaatsen.

Bevloeiingsslang kopen

Wilt u een nieuwe bevloeiingsslang voor de bemalingspomp of meer informatie? Neem dan contact op met BUMA handel op 0514-571826. Nog niet bekend met BUMA handel? Lees dan “Op bezoek bij BUMA handel”