Silage Safe ruwvoer afdeksysteem
Als melkveehouder ben je dagelijks bezig met het voeren van de koeien. Vaak bestaat meer dan de helft van het rantsoen dat voor de melkkoeien komt uit graskuil. Er wordt dan ook veel tijd besteed aan gras en alles wat daar bij komt kijken. Dat begint al in het voorjaar bij het bemesten en doorzaaien, daarna het maaien op de juiste hoogte en het gebruiken van een toevoegmiddel bij het inkuilen. Maar een van de minst leuke klussen is het open maken van de kuilbult. Het lijkt wel of het altijd regent of vriest wanneer het moet gebeuren. Of de stageloper is er de hele ochtend mee bezig en steekt natuurlijk ook nog een paar keer door het plastic. Steeds meer melkveehouders gaan daarom voor de 2 voordelen van Silage Safe een praktisch ruwvoerafdeksysteem.
Silage Safe bespaart arbeid
Als je een rijkuil maakt, al dan niet in een sleufsilo, gebruik je landbouwplastic om de kuil luchtdicht af te sluiten. Als de kuil groot genoeg is ga je bezig met het definitief afsluiten van de kuil. Bij warm weer het plastic een paar keer strak trekken, autobanden op de bult, vrachtwagenbanden met treviraband of grond erop, iedereen heeft zijn eigen systeem. Deze systemen zijn vrij arbeidsintensief Bij het toepassen van een afdeksysteem zoals Silage Safe in een sleufsilo kan op arbeid worden bespaard. Deze besparing zit vooral in het aanbrengen en afhalen van autobanden of het gronddek.
Silage Safe is eenvoudig aan te brengen
Er zijn verschillende ruwvoer afdeksystemen op de markt. Een aantal hiervan werken met grote stellages en rijdende portalen. Het Silage Safe systeem bestaat uit stalen en kunststof buizen en geweven doek. Voor het gebruik van dit systeem zijn dus geen ingrijpende werkzaamheden nodig. Voor het inkuilen leg je de geweven doeken over de randen van de sleufsilo. Daarna kan de landbouwfolie over beide silowanden. Wanneer het inkuilen klaar is kan het plastic over de kuil. Daarna vouw je de geweven over de kuil en verbind je de trekogen met de spanbanden. Na het opspannen is het werk klaar. In de onderstaande video kun je zien hoe dit in de praktijk gaat.
Tot slot
Wil je meer weten over het Silage Safe systeem neem dan contact op met ons kantoor. Dit kan via 0514 – 571826 of via info@buma.com.