Terug naar alle blogartikelen
BUMA silotite sustane

Silotite Sustane

29 nov. 2022

Silotite wikkelfolie wordt vooral gebruikt voor het inwikkelen van vierkante en ronde grasbalen. Silotite heeft een nieuw, duurzaam type wikkelfolie, de Sustane. Deze wikkelfolie bestaat voor 30% uit hoogwaardig, gerecycled materiaal. Hiermee wordt een volgende stap gezet bij het verminderen en recyclen van folie afval. Naast de inzet op recycling worden er op meer gebieden stappen gezet.

Efficiënter werken

Er worden al jaren stappen gemaakt om de gebruikers van Silotite wikkelfolie meer gemak en efficiëntie te bieden.

Meer rollen Silotite per pallet

Als eerste is de hoeveelheid 75 cm breed balenwikkelfolie per pallet verhoogd van 32 naar 40 rollen. Daarna zijn ook de pallet hoeveelheden van 25 cm brede en 50 cm brede wikkelfolie verhoogd. Bij de wikkelfolie van 75 cm is naast de 1500 meter per rol ook een rol met 1650 meter per rol verkrijgbaar. Deze aanpassingen hebben er voor gezorgd dat er met dezelfde transportbeweging en inspanning ruim 20% meer wikkelfolie kan worden neergezet.

Dunnere folie

Door de technische ontwikkeling is het ook mogelijk om een dunnere folie te maken. Dit zonder in te leveren op kwaliteit en eigenschappen. Sterker nog, de zuurstofdichtheid van deze Silotite wikkelfolie die met de zogenaamde PRO technologie is geproduceerd, is nog hoger dan die van de traditioneel geproduceerde wikkelfolie. Naast de grondstofbesparing kunnen er door deze ontwikkeling meer meters folie op een rol. Per rol wikkelfolie zijn er dus ook meer ronde of vierkante balen te wikkelen. Dit heeft ook weer een positief effect op het aantal transportbewegingen. Een ander positief effect is dat er minder vaak gewisseld hoeft te worden wat bijdraagt aan efficiënter werken.

Sleeve verpakking

Om het de gebruiker nog makkelijker te maken werd ook de verpakking van de Silotite Pro aangepast. Tot dan toe werd wikkelfolie verpakt in kartonnen dozen. De sleeve verpakking is een foliehoes, die met een minimale hoeveelheid verpakkingsmateiaal, voldoende bescherming aan de rol geeft tijdens transport. De sleeve verpakking laat zich eenvoudig van de rol laat halen. De verpakking kan daarna in dezelfde folie stroom mee richting de recycling.

Vervanger wikkelnet

De ontwikkeling van de Baletite mantelfolie als vervanger van wikkelnet leverde compactere, vormvastere balen op. Baletite zorgt ook voor een stuk gemak bij de eindgebruikers. Bij het uitpakken van de baal is er geen wikkelnet meer dat vast blijft zitten in het product, maar alleen wikkelfolie. Een voordeel bij het uitpakken en ook een voordeel bij het aanbieden van het restmateriaal voor recycling.

Circulair

De gebruikers van Silotite wikkelfolie zijn dus ongemerkt al jaren bezig om de hoeveelheid folie die ze gebruiken te verminderen. Dit alles zonder in te leveren op gemak. Met Silotite Sustane wordt een volgende stap gemaakt. De stap naar minder nieuwe grondstoffen. Om niet in te leveren op kwaliteit worden er alleen zeer hoogwaardig, gerecyclede materialen gebruikt in de Sustane.

Dezelfde kwaliteit balen wikkelfolie met 30% minder nieuwe grondstoffen kan zeker voor bedrijven die investeren in een duurzame toekomst met een circulaire economie een interessant alternatief zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Willem Strampel (06-55897284) van BUMA handel, dé importeur van Silotite voor Nederland.

Geschreven door Hielke Ouderkerken

Terug naar alle blogartikelen