Terug naar alle blogartikelen
BUMA hoe koppel ik regenpijpen aan elkaar

Hoe koppel ik regenpijpen aan elkaar?

23 sep. 2020

Het kan gebeuren dat je bij het maken van een regenwaterafvoer niet goed uitkomt met de afvoerpijpen. Dan is de PVC buis aan een zijde te kort. Voor het koppelen van regenwaterpijpen gebruik je een verbindingsmof. Dit is wat anders als een steekmof of een schuifmof. Hieronder leggen we je uit hoe een verbindingsmof werkt en waar je op moet letten bij het monteren.

Verbindingsmof

Een PVC verbindingsmof bestaat uit een mof zijde en een verjongde spie zijde. De mof zijde past OM de PVC buis. De verjongde spie zijde past IN de buis. Dit type verbinder wordt alleen gebruikt bij regenpijpen. Een verbindingsmof is verkrijgbaar in 70 mm, in 80 mm en in 100 mm. Wanneer je een verbindingsmof gebruikt in een standleiding of verticale leiding is het belangrijk dat je de mof zijde altijd OM de bovenste PVC pijp doet. Dan zit de verjongde spie kant namelijk altijd in de afvoerbuis en kan het regenwater niet om de buis weg lekken.

Gewone moffen

Wil je een andere diameter PVC buis aan elkaar koppelen? Dan gebruik je een steekmof of een schuifmof. In onze blog “Het verschil tussen een steekmof en een schuifmof” vertellen we welk type je wanneer gebruikt.